Draaiorgelverhuur

Bent u op zoek naar een gezellig en mooi draaiorgel, groot of klein, met het juiste repertoire voor uw feest /en of evenement én met een gezellige orgelman? Bij ons bent u aan het juiste adres!

Met onze draaiorgels brengen wij een stukje Hollandse gezelligheid bij iedere gelegenheid.
Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Verjaardagen;
 • verzorgingstehuizen / instellingen
 • Opening van uw bedrijf;
 • Jubilea;
 • Ontvangst van gasten;
 • Bruiloften / huwelijksfeesten;
 • Schoolfeesten;
 • Eerste / laatste schooldag;
 • Jaarmarkten;
 • Optochten;
 • Wekservice;
 • Sinterklaasfeest;
 • Kerstfeest / kerstmarkt.
Kinderen luisteren naar de Dolores

Offerte

De prijs voor het inhuren van een van onze draaiorgels is afhankelijk van een aantal zaken:
– Datum en (speel)-tijden van het optreden;
– Locatie optreden;
– Indien van toepassing gewenst kostuum;
– Gewenst orgel.
Voor een offerte op maat kunt u mij geheel vrijblijvend bellen of mailen. Zie: Contact.

Hieronder staat per draaiorgel een korte omschrijving en de maten van ieder draaiorgel.

Harmonipan Hofbauer

Ons kleine draaiorgel “Harmonipan Hofbauer” is een 20-toets handdraaiorgel; hij is gebouwd door de fabriek van Hofbauer in het Duitse Göttingen.

Het draaiorgel heeft een typisch ‘Duitse’ klank; in Duitsland zijn deze orgels veel op straat te vinden. Daar worden ze ook wel “Leierkasten” genoemd.
Het draaiorgel heeft een fris en helder geluid; voor een klein orgeltje zit er een aardig volwassen geluid in.

Het draaiorgel speelt via een midi-systeem (de ‘muziekboeken’ leest dit orgel digitaal, de rest van het orgel werkt nog net zoals vroeger) moet met de hand worden gedraaid en heeft zo’n 200 liedjes op het repertoire staan waaronder ook veel Sinterklaas en Kerstmuziek.

Ook is het mogelijk om bij dit orgel het heuse ”orgeldraaidiploma” te behalen, maar daarvoor moet uiteraard wel eerst zorgvuldig aan het orgelwiel gedraaid worden!

Klik hier voor een video

De maten van ons Hofbauer draaiorgel zijn:
Lengte: 1.00 meter 
Hoogte: 1.25 meter 
Breedte: 0.55 meter

Het draaiorgel staat op een ouderwets onderstel en kan door elke deur en zelfs in de lift naar elke gewenste locatie!

de Hofbauer
Het draaiorgeldiploma
Het draaiorgeldiploma

Kleine Blauwe

Het kleine draaiorgel de “kleine Blauwe” is een 26 toets midi-gestuurd handdraaiorgel en is geschikt om zowel binnen als buitenshuis op te treden. Denkt u hierbij aan verzorgingscentra, winkelcentra en kleinere partijen. Ook is het mogelijk om bij dit orgel het heuse ”orgeldraaidiploma” te behalen, maar daarvoor moet uiteraard wel eerst zorgvuldig aan het orgelwiel gedraaid worden!

Dit orgel heeft een prachtige klank en klinkt voor zijn kleine omvang erg volwassen. Doordat dit orgel beschikt over een midi systeem (de ‘muziekboeken’ leest dit orgel digitaal, de rest van het orgel werkt nog net zoals vroeger) kan bijna elk nummer op dit orgel gespeeld worden. Bij het orgel zitten ruim 150 liedjes variërend van traditionele nummers zoals aan de Amsterdamse grachten maar ook de modernste hits van Afrojack ontbreken niet! Ook Sinterklaas en Kerstmuziek klinken prachtig uit dit fijne kleine orgeltje.

Het front is prachtig geschilderd en het orgel staat op een ouderwets onderstel waardoor het authentiek oogt. Met een orgelman in outfit is dit een mooie publiekstrekker voor uw evenement!

Door het kleine formaat past het orgeltje overal naar binnen; zelfs naar boven in een lift is geen enkel probleem!

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “de kleine Blauwe” zijn:
Lengte: 1.30 meter
Hoogte: 1.40 meter
Breedte: 0.60 meter

Het kleine draaiorgel
IMG-9434

Floreal

Draaiorgel “Floreal” is een middelgroot (straat)-draaiorgel en telt 52 toetsen. Het orgel werd ongeveer 20 jaar geleden gebouwd door orgelbouwer Cas Hendrickx uit Zaltbommel. Dit draaiorgel heeft een mooie, frisse en heldere klank en klinkt bijzonder vrolijk. Het front kreeg in 2015 een facelift door Jetse de Boer en ziet er weer als nieuw uit! Het orgel is voor iedere gelegenheid inzetbaar. Met dít orgel is het gelijk feest! Het orgel zit qua formaat tussen het kleine orgel “de Kleine Blauwe” en draaiorgel “Dolores” in waardoor het orgel bijna overal kan worden ingezet. Indien de maten van de deuren het toelaat kan dit draaiorgel ook naar binnen.
Het orgel heeft een eigen stroomvoorziening en op de aanhanger van het orgel zit een kleine motor zodat het orgel ook makkelijk verplaatsbaar is zonder een auto ervoor.
Met een repertoire van ruim 1.800 liedjes zit er altijd iets voor u bij. Het repertoire wordt ook nog eens dagelijks uitgebreid! Om een kijkje te nemen in ons repertoire kunt u hier klikken.

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Floreal” zijn:
Lengte: 4.50 meter
Hoogte: 1.80 meter (met kap uitgeklapt 2.50 meter)
Breedte: 1.35 meter

IMG-8642
Draaiorgel Floreal in Groningen

Melody

Draaiorgel “Melody” is, net als de Floreal, een middelgroot straat-draaiorgel en telt ook 52 toetsen maar is totaal anders van klank. Het draaiorgel is waarschijnlijk rond de jaren 70/80 gebouwd door de bekende orgelbouwer Pluer te Bussum. Het draaiorgel staat op een authentieke duwwagen en kan heel makkelijk met de hand worden gedraaid. Het draaiorgel speelt nog op de ouderwetse orgelboeken met gaatjes en bij dit orgel is het ook goed te zien hoe dat precies werkt. Het front is geschilderd door een medewerker van attractiepark “de Efteling” in Kaatsheuvel. Het draaiorgel heeft een prachtig authentieke klank en kan elk repertoire spelen.
Het orgel telt zo’n 150 muziekboeken en heeft naast het ‘standaard’ repertoire ook veel kerstmuziek.
Om het orgel te vervoeren is er op dit moment een aanhanger in de maak; medio 2021 is het draaiorgel gereed om in te zetten voor evenementen.

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Melody” zijn:
Lengte: 2,70 meter (met vleugels uitgeklapt 3.20 meter)
Hoogte: 1.80 meter (met kap uitgeklapt 2,60 meter)
Breedte: 1.30 meter

 

Draaiorgel Melody
Boeken van draaiorgel Melody

Dolores

Draaiorgel “Dolores” is in 2017 nieuw gebouwd door orgelbouwer Cas Hendrickx uit Zaltbommel en is een van de ‘toporgels’ van ons bedrijf. Dit draaiorgel telt 56 toetsen en speelt zowel op de traditionele orgelboeken als via een midi-systeem. Het orgel heeft een prachtig mooie, heldere en uiterst volle klank met mooie zware bassen en met een chique front vol met bladgoud is dit orgel écht een publiekstrekker op uw evenement!
Bij het draaiorgel zitten ruim 300 muziekboeken én 1.800 midi-files. Het orgel heeft een eigen stroomvoorziening en op de aanhanger van het orgel zit een kleine motor zodat het orgel ook makkelijk verplaatsbaar is zonder een auto ervoor. Ook dit draaiorgel kan voor elk evenement worden ingezet!

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Dolores” zijn:
Lengte: 
3.90 meter
Hoogte: 
2.25 meter (met kap uitgeklapt 2,80 meter)
Breedte: 
1.65 meter

IMG-8452
Joris met draaiorgel Dolores

Stereo-draaiorgel

Het stereo-draaiorgel is sinds begin 2018 onze nieuwe act. Draaiorgel “Dolores” en draaiorgel “Floreal” spelen tegelijkertijd hetzelfde liedje waardoor je een heus stereo-effect krijgt. Uniek in Nederland dus een absolute publiekstrekker voor uw evenement!
Benieuwd? Bekijk de video hier en vraag naar de mogelijkheden.

Pronkjewail

Draaiorgel “de Pronkjewail” is het stadsorgel van de gemeente Groningen en telt 58 toetsen. Dit draaiorgel was het afscheidscadeau van burgemeester Wallage aan de stad Groningen in 2009. “De Pronkjewail” speelt al diverse jaren in Groningen op straat en is dan ook een bekende verschijning in de stad. Het orgel heeft prachtige schilderijen van de stad – o.a. de Martinitoren en de lage Der-A – en heeft een erg vrolijk, vol en helder geluid. Het orgel heeft een uitgebreid repertoire; van Hollandse meezingers tot de traditionele marsen, en van de nieuwste top-40 hits tot evergreens van Ede Staal. Dit draaiorgel werkt nog op het ouderwetse boekensysteem maar kan ook via een midi-systeem spelen.

Nadat de vorige beheerder van het draaiorgel in september 2017 plotseling overleed was de gemeente Groningen opzoek naar een nieuwe beheerder. Sinds 2018 mag draaiorgelbedrijf Joris ten Have zich over het stadsdraaiorgel ontfermen en is Joris ten Have de nieuwe stadsorgelman van Groningen.

In het voorjaar van 2019 is het orgel visueel helemaal opgeknapt. De nissen – de gedeeltes waar het slagwerk in staat – zijn volledig opnieuw geschilderd en de middenkast is weer opnieuw gelakt. Ook het slagwerk is uitgebreid met een koebel, sambabal en een los slaand bekken. Nu kan ook de Pronkjewail de vrolijke ritmische muziek spelen en ziet het orgel er voor het oog weer lekker fris uit!

Ook dit draaiorgel heeft een eigen stroomvoorziening, een kleine motor om zonder auto te kunnen verplaatsen en kan ook voor elk evenement worden ingezet!

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Pronkjewail” zijn:
Lengte: 
4,80 meter
Hoogte: 
2,40 meter (met kap uitgeklapt 2,75 meter)
Breedte: 
1,80 meter

Draaiorgel Pronkjewail
IMG-7726

Het Vierkantje

Draaiorgel “het Vierkantje” is qua omvang het grootste en oudste draaiorgel van ons bedrijf en telt 56 toetsen. Het orgel is al ruim honderd jaar oud en heeft een prachtige authentieke klank. ‘Een echt Pierement!‘ zou Wim Sonneveld alias Willem Parel zeggen. Het front, het uiterlijk van het draaiorgel, is in 2021 geheel vernieuwd. Samen met orgelbouwer Cas Hendrickx uit Zaltbommel heb ik een nieuw front vervaardigd. Het schilderwerk is gedaan door Jetse de Boer.

Ook dit orgel heeft een eigen stroomvoorziening en kan indien gewenst ook met de hand gedraaid worden. Met een repertoire van ruim 300 liedjes zit er altijd iets van uw smaak bij. Dit draaiorgel is nog helemaal authentiek en werkt alleen nog op de echte kartonnen orgelboeken met gaatjes.

In 2017 is het binnenwerk (o.a. de blaasbalg en het pijpwerk) van dit draaiorgel in opdracht van Vrienden van Draaiorgel het Vierkantje geheel gereviseerd. Dankzij de hulp van diverse donateurs en fondsen die het draaiorgel een warm hart toedragen kon het eerste gedeelte van de restauratie plaats vinden.

Om een kijkje in het repertoire van “het Vierkantje” te nemen kunt u hier klikken.

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “het Vierkantje” zijn:
Lengte: 4.80 meter
Hoogte: 2.40 meter (met kap uitgeklapt 3.00 meter)
Breedte: 1.90 meter

 

Draaiorgel het Vierkantje
Orgelboek Vierkantje

Sinterklaas draaiorgel

Bent u op zoek naar muzikale omlijsting tijdens de sinterklaasperiode voor uw optocht of sinterklaasfeest?
Wij kunnen u een prachtig aanbod bieden en maken het écht gezellig!

Wij verzorgen prachtige sinterklaasmuziek op een van onze draaiorgels. Zo zijn draaiorgel “Floreal” en “Dolores” ideaal geschikt voor optochten of op het dorpsplein en het kleine draaiorgel voor binnenshuis zoals bijvoorbeeld in een verzorgingscentra, winkelcentra etc. etc.
Bij ieder draaiorgel is een gevarieerd repertoire aan sinterklaasmuziek en desgewenst komt de orgelman ook als Piet bij u op bezoek. Kortom:
Boek snel want vol = vol!

Kerst draaiorgel

Bent u op zoek naar een gezellige, muzikale én een betaalbare act tijdens uw kerstmarkt, kerstfair of kerstshow bij uw bedrijf of winkel, of zomaar in de winkelstraat? Bij ons huurt u het “kerst draaiorgel”, helemaal in kerstsferen en met uitsluitend kerstmuziek! Wij verhuren het orgel indien gewenst met de orgelman als kerstman of als Dickens figuur.
Een kleine greep uit ons kerstrepertoire: Once in Royal Davids City, O Come All Ye Faithfull, All I want for Christmas is you, Merry Christmas Everybody, De herdertjes lagen bij nachte, O dennenboom, Driving home for Christmas en zelfs Flappie ontbreekt niet!

Met de orgelman als Dickens figuur of als kerstman is dit een prachtige act voor iedere gelegenheid!
Velen gingen u voor, dus boek snel want vol = vol!