Draaiorgelverhuur

Bent u op zoek naar een gezellig en mooi draaiorgel, groot of klein, met het juiste repertoire voor uw feest /en of evenement én met een gezellige orgelman? Bij ons bent u aan het juiste adres!

Met onze draaiorgels brengen wij een stukje Hollandse gezelligheid bij ieder gewenste gelegenheid.
Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Verjaardagen;
 • Opening van uw bedrijf;
 • Jubilea;
 • Ontvangst van gasten;
 • Bruiloften / huwelijksfeest;
 • Schoolfeesten;
 • Eerste / laatste schooldag;
 • Jaarmarkten;
 • Optochten;
 • Wekservice;
 • Sinterklaasfeest;
 • Kerstfeest / kerstmarkt.

Voor een sfeerimpressie van een aantal van onze opdrachten klik hier.

Prijzen: De prijs voor het inhuren van een van onze draaiorgels is afhankelijk van een aantal zaken:
– Datum en (speel)-tijden van het optreden;
– Locatie optreden;
– Gewenst orgel.
Voor een offerte op maat kunt u mij geheel vrijblijvend bellen of mailen. Zie: Contact.

Hieronder staat per draaiorgel een korte omschrijving en de maten van ieder draaiorgel.


Het kleine draaiorgel de “kleine Blauwe” is een 26 toets midi-gestuurd handdraaiorgel en is geschikt om zowel binnen als buitenshuis op te treden. Denkt u hierbij aan verzorgingscentra, winkelcentra en kleinere partijen. Ook is het mogelijk om bij dit orgel het heuse ”orgeldraaidiploma” te behalen, maar daarvoor moet uiteraard wel eerst zorgvuldig aan het orgelwiel gedraaid worden!

Dit orgel heeft een prachtige klank en klinkt voor zijn kleine omvang erg vol. Doordat dit orgel beschikt over een midi systeem kan bijna elk nummer op dit orgel gespeeld worden. Bij het orgel zitten ruim 150 liedjes variërend van traditionele nummers zoals aan de Amsterdamse grachten maar ook de modernste hits van Afrojack ontbreken niet! Ook Sinterklaas en Kerstmuziek klinken prachtig uit dit fijne orgeltje.
Het front is prachtig geschilderd en het orgel staat op een ouderwets onderstel waardoor het authentiek oogt. Met een orgelman in outfit is dit een absolute publiekstrekker voor elk evenement!
Door het kleine formaat past het orgeltje overal naar binnen; zelfs naar boven in een lift is geen enkel probleem!

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “de kleine Blauwe” zijn:
Lengte: 1.30 meter
Hoogte: 1.40 meter
Breedte: 0.60 meter


Draaiorgel “Floreal” is een middelgroot (straat)-draaiorgel dat ongeveer 20 jaar geleden gebouwd werd door orgelbouwer Cas Hendrickx uit Zaltbommel. Dit draaiorgel heeft een mooie, frisse en heldere klank en klinkt bijzonder vrolijk. Het front kreeg in 2015 een facelift door Jetse de Boer en ziet er weer als nieuw uit! Het orgel is voor iedere gelegenheid inzetbaar. Met dít orgel is het gelijk feest! Het orgel zit qua formaat tussen het kleine orgel en draaiorgel “Dolores” in waardoor het orgel bijna overal kan worden ingezet.
Het orgel heeft een eigen stroomvoorziening en op de aanhanger van het orgel zit een kleine motor zodat het orgel ook makkelijk verplaatsbaar is zonder een auto ervoor.
Met een repertoire van ruim 1.600 liedjes zit er altijd iets voor u bij. Het repertoire wordt ook nog eens dagelijks uitgebreid! Om een kijkje te nemen in ons repertoire kunt u hier klikken.

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Floreal” zijn:
Lengte: 4.50 meter
Hoogte: 1.80 meter zonder kap, 2.50 meter met kap (is inklapbaar)
Breedte: 1.35 meter


Draaiorgel “Dolores” is in 2017 nieuw gebouwd door orgelbouwer Cas Hendrickx uit Zaltbommel en is een van de nieuwste aanwinsten van ons bedrijf. Dit draaiorgel telt 56 toetsen en speelt zowel op de traditionele orgelboeken als via een midi-systeem. Het orgel heeft een prachtig mooie, heldere en uiterst volle klank en met een chique front vol met bladgoud is dit orgel écht een publiekstrekker op uw evenement!
Bij het draaiorgel zitten ruim 250 muziekboeken én 1.600 midi-files. Het orgel heeft een eigen stroomvoorziening en op de aanhanger van het orgel zit een kleine motor zodat het orgel ook makkelijk verplaatsbaar is zonder een auto ervoor. Ook dit draaiorgel kan voor elk evenement worden ingezet!

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Dolores” zijn:
Lengte:
3.90 meter
Hoogte: 
2.25 meter zonder kap, 2.80 meter met kap (is inklapbaar)
Breedte:
1.65 meter


Het stereo-draaiorgel is sinds begin 2018 onze nieuwe act. Draaiorgel “Dolores” en draaiorgel “Floreal” spelen tegelijkertijd hetzelfde liedje waardoor je een heus stereo-effect krijgt. Uniek in Nederland dus een absolute publiekstrekker voor uw evenement!
Benieuwd? Bekijk de video hier en vraag naar de mogelijkheden.


Draaiorgel “de Pronkjewail” is het stadsorgel van de gemeente Groningen. Dit draaiorgel was het afscheidscadeau van burgemeester Wallage aan de stad Groningen in 2009. “De Pronkjewail” speelt al diverse jaren in Groningen op straat en is dan ook een bekende verschijning in de stad. Het orgel heeft prachtige schilderijen van de stad – o.a. de Martinitoren en de lage Der-A – en heeft een erg vrolijk, vol en helder geluid. Het orgel heeft een uitgebreid repertoire; van Hollandse meezingers tot de traditionele marsen, en van de nieuwste top-40 hits tot evergreens van Ede Staal. Dit draaiorgel werkt nog op het ouderwetse boekensysteem maar kan ook via een midi-systeem spelen.

Nadat de vorige beheerder van het draaiorgel in september 2017 plotseling overleed was de gemeente Groningen opzoek naar een nieuwe beheerder. Sinds 2018 mag draaiorgelbedrijf Joris ten Have zich over het stadsdraaiorgel ontfermen en is Joris ten Have de nieuwe stadsorgelman van Groningen.

In het voorjaar van 2019 is het orgel visueel helemaal opgeknapt. De nissen – de gedeeltes waar het slagwerk in staat – zijn volledig opnieuw geschilderd en de middenkast is weer opnieuw gelakt. Ook het slagwerk is uitgebreid met een koebel, sambabal en een los slaand bekken. Nu kan ook de Pronkjewail de vrolijke ritmische muziek spelen en ziet het orgel er voor het oog weer lekker fris uit!

Ook dit draaiorgel heeft een eigen stroomvoorziening, een kleine motor om zonder auto te kunnen verplaatsen en kan ook voor elk evenement worden ingezet!

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “Pronkjewail” zijn:
Lengte:
4,80 meter
Hoogte:
2,40 meter zonder kap, 2,75 meter met kap
Breedte:
1,80 meter


Draaiorgel “het Vierkantje” is het grootste draaiorgel. Het orgel is al ruim honderd jaar oud en heeft een prachtige authentieke klank. Ook dit orgel heeft een eigen stroomvoorziening en kan indien gewenst ook met de hand gedraaid worden. Met een repertoire van ruim 250 liedjes zit er altijd iets van uw smaak bij. Van Abide with me tot aan Bassie & Adriaan successen en van Hallelujah tot aan Ten Feet Tall van Afrojack en alles daar tussen in. Ook kinderliedjes zoals Woezel en Pip en Het Zandkasteel ontbreken niet op het repertoire.

In 2017 is het binnenwerk (o.a. de blaasbalg en het pijpwerk) van dit draaiorgel in opdracht van Vrienden van Draaiorgel het Vierkantje geheel gereviseerd. Dankzij de hulp van diverse donateurs en fondsen die het draaiorgel een warm hart toedragen kon het eerste gedeelte van de restauratie plaats vinden. In de toekomst wordt ook het front van “het Vierkantje” voorzien van een facelift.

Om een kijkje in het repertoire van “het Vierkantje” te nemen kunt u hier klikken.

Klik hier voor een video.

De maten van draaiorgel “het Vierkantje” zijn:
Lengte: 4.80 meter
Hoogte: 2.40 meter zonder kap, 3.00 meter met kap
Breedte: 1.90 meter


“Sinterklaas draaiorgel”

Bent u opzoek naar muzikale omlijsting tijdens de sinterklaasperiode voor uw optocht of sinterklaasfeest?
Wij kunnen u een prachtig aanbod bieden en maken het écht gezellig!

Wij verzorgen prachtige sinterklaasmuziek op een van onze draaiorgels. Zo zijn draaiorgel “Floreal” en “Dolores” ideaal geschikt voor optochten of op het dorpsplein en het kleine draaiorgel voor binnenshuis. Geschikt voor bijvoorbeeld verzorgingscentra, winkelcentra etc. etc.
Bij ieder draaiorgel is een gevarieerd repertoire aan sinterklaasmuziek en desgewenst komt de orgelman ook als Piet bij u op bezoek. Kortom:
Boek snel want vol = vol!


“Kerst draaiorgel”

Bent u opzoek naar een gezellige, muzikale én een betaalbare act tijdens uw kerstmarkt, kerstfair of kerstshow bij uw bedrijf of winkel, of zomaar in de winkelstraat? Bij ons huurt u het “kerst draaiorgel”, helemaal in kerstsferen en met uitsluitend kerstmuziek! Wij verhuren het orgel indien gewenst met de orgelman als kerstman of als Dickens figuur.
Een kleine greep uit ons kerstrepertoire: Once in Royal Davids City, O Come All Ye Faithfull, All I want for Christmas is you, Merry Christmas Everybody, De herdertjes lagen bij nachte, O dennenboom, Driving home for Christmas en zelfs Flappie ontbreekt niet!

Met de orgelman als Dickens figuur of als kerstman is dit een prachtige act voor iedere gelegenheid!
Velen gingen u voor, dus boek snel want vol = vol!